Har du utsatt någon för ett sexualbrott?

Att utsätta någon för sexualbrott är olagligt. Det finns hjälp att få, om du vill prata om det som har hänt och för att sluta med ditt beteende.

Har du utsatt någon för ett sexualbrott?

Det vanligt att det känns jobbigt efteråt om du har utsatt någon för ett sexualbrott. Du kan ångra dig och må dåligt när du tänker på vad du gjorde. Det går att förändra ett våldsamt beteende men det tar tid. 

Kommunens verksamheter för våld i nära relation erbjuder ofta samtalshjälp för personer som utövar våld i nära relationer. Kontakta din kommun för att få mer information.

PrevenTell är en nationell hjälplinje som du kan ringa till om du upplever att du har tappat kontrollen över din sexualitet, om du känner oro för tankar och handlingar, eller är rädd att göra dig själv eller andra illa. Telefonnumret är 020-66 77 88. Det är helt gratis att ringa till PrevenTell, och samtalet kommer inte att synas på telefonräkningen.

Du kan läsa mer om att utsätta någon för sexualbrott på umo.se

Allt innehåll är granskat och godkänt av 1177 Vårdguidens redaktion.
1177 Vårdguiden svarar för innehållet med undantag för eventuella fel som uppstått i samband med överföringen till Vårdpassagen.se

Synpunkter på innehållet? Kontakta redaktionen


Fakta och råd från 1177 Vårdguiden