Radio: Att leva med cancer del 2

I tre program från Sveriges radio berättar barn om hur det är att kämpa mot en svår sjukdom samtidigt som både kroppen och själen växer så det knakar.

Hur är det att ha haft cancer och börja leva som vanligt igen? Den frågan ställer Barnens reporter till två flickor, Cassandra Kuylenstierna, 15 år och Emma Brynne, 12 år.

Cassandra: Ett barn som har haft cancer kommer aldrig att leva vanligt igen för hon eller han kommer bära med sig en så mycket större erfarenhet än vad alla andra har. Att skönheten inte sitter på utsidan, speciellt när det gäller hår.

Emma: Det är mycket roligare att leva nu. Det känns som jag har blivit en helt annan människa. Och så har jag fått mörkare hår.

Olle Björk är generalsekreterare i Barncancerfonden och även professor i barnonkologi. Han berättar om forskning som visar att många som haft cancer som barn även har positiva erfarenheter: De får en större social kompetens och en större förståelse för händelser i livet.

Lyssna eller ladda ner programmet: Att leva med cancer, del 2

Lyssna även på Att leva med cancer, del 1 och Att leva med cancer, del 3.

Senast uppdaterad:
2014-01-27
Redaktör:

Anna Dahllöv, 1177 Vårdguiden

(Visited 4 times, 1 visits today)

Allt innehåll är granskat och godkänt av 1177 Vårdguidens redaktion.
1177 Vårdguiden svarar för innehållet med undantag för eventuella fel som uppstått i samband med överföringen till Vårdpassagen.se

Synpunkter på innehållet? Kontakta redaktionen


Fakta och råd från 1177 Vårdguiden